Copywriter
Inhouse / Redovisning

REDOVISNING JOBB - LEDIGA TJÄNSTER SOM REDOVISNINGSEKONOM

På Inhouse kan du söka lediga jobb som redovisningsekonom i Stockholm. Hos oss kan du även registrera ditt CV för att kunna se framtida jobb inom redovisning eller för andra roller. Här hittar du både annonser för att bli en del av oss på Inhouse, eller för våra kunder, oavsett om du söker heltidsjobb, extrajobb eller jobb som student. Hitta ditt nästa drömjobb med Inhouse!

Redovisningsekonom till konsultuppdrag

2024-06-14 Ekonomi & Finans Stockholms län Stockholm

Redovisningsansvarig till Sverigedemokraterna

2024-03-22 Ekonomi & Finans Stockholms län Stockholm

Att jobba som redovisningsekonom

Att jobba som redovisningsekonom innebär att man ansvarar för att hantera och rapportera företagets ekonomiska transaktioner och ekonomiska situation. Det handlar om företagets in- och utbetalningar och andra ekonomiska aktiviteter som sker i företaget som rör exempelvis redovisning av skatter, moms och arbetsgivaravgifter.

Vanliga arbetsuppgifter för en redovisningsekonom

Föra bokföring: Redovisningsekonomer är ansvariga för att föra bokföring av företagets ekonomiska transaktioner, såsom fakturor, kvitton och löneutbetalningar.

Skapa ekonomiska rapporter: Att skapa olika typer av ekonomiska rapporter är en vanlig arbetsuppgift för en redovisningsekonom. Det kan handla om att ta fram resultaträkningar och balansräkningar som visar företagets ekonomiska situation.

Hantera löneadministration: Redovisningsekonomer är ansvariga för att hantera företagets löneadministration, inklusive att säkerställa att löneutbetalningar görs korrekt och i tid.

Deklaration och momsrapportering: Att deklarera företagets skatter och momsrapportering är en vanlig arbetsuppgift.

Revisionsarbete: Redovisningsekonomer kan också arbeta tillsammans med revisorer och hjälpa till med revisionsarbete för att säkerställa att företagets bokföring är korrekt och uppfyller alla krav.

Rådgivning: Redovisningsekonomer kan även ge rådgivning till företagsledningen gällande företagets ekonomi, planering och budgetering.

Sammanfattningsvis innebär det att jobba som redovisningsekonom att hantera företagets ekonomiska transaktioner och rapportera företagets ekonomi. Det är ett ansvarsfullt arbete som kräver noggrannhet, systematik och god förståelse för ekonomiska principer och regler.

Utbildning för dig som vill jobba som redovisningsekonom

För att jobba som redovisningsekonom bör du ha en eftergymnasial utbildning på universitet eller högskola. Vanliga program att gå är exempelvis civilekonomprogrammet eller utbildning på yrkeshögskola. För att arbeta som redovisningsekonom krävs också goda kunskaper i svenska och engelska, samt goda datorkunskaper och erfarenhet av att använda redovisningsprogram.