Social-media-manager
Inhouse / Social media manager

SOCIAL MEDIA MANAGER JOBB - LEDIGA TJÄNSTER SOM SOCIAL MEDIA MANAGER

På Inhouse kan du söka lediga jobb som Social media manager i Stockholm. Hos oss kan du även registrera ditt CV för att kunna se framtida jobb som Social media manager eller för andra roller. Här hittar du både annonser för att bli en del av oss på Inhouse, eller för våra kunder, oavsett om du söker heltidsjobb, extrajobb eller jobb som student. Hitta ditt nästa drömjobb med Inhouse!

För närvarande har vi inga lediga jobb inom sociala medier

Jobb inom sociala medier

Vad kan man jobba med inom sociala medier?

Att jobba med sociala medier innebär att skapa och hantera innehåll för olika plattformar som Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn. Det kan handla om att skapa innehåll i form av inlägg, bilder och videor samt att engagera sig med följare och att följa upp mätdata för att se hur innehållet presterar.

En av huvuduppgifterna för den som jobbar inom sociala medier är att utveckla och genomföra en innehållsstrategi som är i linje med företagets eller organisationens övergripande mål och syften. Det kan innebära att skapa en innehållskalender, identifiera målgrupper och bestämma de bästa tidpunkterna att posta innehåll.

Ett annat viktigt aspekt av att jobba med sociala medier är community management. Det innebär att aktivt engagera sig med följare, svara på kommentarer och meddelanden och bygga relationer med influencers och andra ledande personer inom branschen. Det kan hjälpa till att öka varumärkeskännedomen samt att driva trafik till företagets webbplats och sociala kanaler.

Analys är också en viktig del av att jobba med sociala medier. Verktyg som Google Analytics och plattformar för sociala medier för att följa upp mätdata som engagemangsgrad, räckvidd och klickfrekvens är en viktig del av arbetet. Dessa mätdata kan användas för att mäta framgången för kampanjer och fatta datadrivna beslut om framtida innehåll.

Att jobba med sociala medier kräver också att man håller sig uppdaterad om de senaste trenderna, plattformarna och best practice för att skapa och hantera innehåll. Det kan inkludera att delta i branschevent och konferenser, att läsa relevanta bloggar och publikationer och att engagera sig med andra professionella inom området.

Roller inom social media:

Det finns flera olika roller inom sociala medier, inklusive:

  • Social Media Manager: ansvarar för att planera, implementera och övervaka företagets sociala medier.
  • Social Media Specialist: fokuserar på att optimera och utveckla företagets sociala mediekanaler.
  • Community Manager: ansvarar för att bygga upp och vårda ett aktivt engagemang kring företagets produkt eller frågor.
  • Content Creator: ansvarar för att skapa och publicera innehåll till företagets sociala mediekanaler.
  • Influencer-marknadsföring: samarbetar med influencers för att marknadsföra företagets produkter eller tjänster.

Dessa är bara några av de mest vanliga rollerna inom sociala medier. Beroende på företagets storlek och mål kan det finnas ytterligare roller och varianter.

Vanliga arbetsuppgifter för en Social Media Manager

Vanliga arbetsuppgifter för en social media manager inkluderar:

  • Utveckling och implementering av företagets sociala mediestrategi.
  • Regelbundet skapa och publicera innehåll till företagets sociala mediekanaler.
  • Hantering av kommentarer och frågor från användare på sociala medier.
  • Analys av företagets prestation på sociala medier och anpassning av strategier baserat på resultaten.
  • Utvärdering och utveckling av nya och befintliga sociala medieplattformar och verktyg för företagets användning.

Utbildning för dig som vill jobba inom social medier

Det finns olika utbildningar som kan vara lämpliga om man vill jobba inom sociala medier, här är några exempel:

Marknadsföringsprogram: En utbildning inom marknadsföring kan vara lämplig om man vill jobba med sociala medier då det ger en bred förståelse för hur företag och organisationer kan använda olika kanaler för att nå sina målgrupper.

Kommunikationsprogram: En utbildning inom kommunikation kan också vara lämplig eftersom det ger en förståelse för hur man ska skapa och förmedla budskap på olika plattformar och till olika målgrupper.

Utbildning inom digital marknadsföring och social media: Det finns även utbildningar som är specifika för digital marknadsföring och sociala medier. Dessa utbildningar ger en djupare förståelse för hur man ska använda sociala medier för att nå affärsmål och kan innefatta ämnen som sökmotoroptimering, annonsering och mätning av resultat.

Online eller distansutbildning: Det finns många online eller distansutbildningar inom sociala medier som ger möjlighet att lära sig om olika plattformar och strategier samtidigt man jobbar eller studerar på annat håll.

Det är också viktigt att notera att arbetsgivare ofta ser positivt på erfarenhet och kan vara mer intresserade av en person som har erfarenhet av att jobba inom sociala medier, än en person med en viss utbildning. Därför kan det vara bra att försöka få praktisk erfarenhet genom att arbeta eller volontärarbeta på ett företag eller en organisation som använder sociala medier aktivt, eller genom att skapa ett eget projekt där man kan visa sina färdigheter.

Sammanfattningsvis är sociala medier ett dynamiskt och ständigt föränderligt område att arbeta inom. Det kräver en kombination av kreativitet och strategiskt tänkande, samtidigt som du har analytiska färdigheter. För den som jobbar inom sociala medier är det viktigt att kunna kommunicera effektivt med en mängd olika målgrupper samt hålla sig uppdaterad om de senaste trenderna och teknologierna.