Second-Opinion-2000x1111px

Second Opinion

Vi hjälper er att kvalitetssäkra era rekryteringar.

Få en Second Opinion vid rekrytering 

När ni står inför att själva rekrytera kritisk kompetens till er organisation, kan det ibland vara smart att ta hjälp utifrån för att analysera era slutkandidater. Inhouse rekryteringskonsult ger er ett professionellt och oberoende utlåtande helt baserat på era behov och kandidaternas kompetens. 

En Second Opinion är bra när ni rekryterar internt och behöver ett objektivt utlåtande på era kandidater. Det är oftast enklare för kandidater att vara öppna när en utomstående person ställer frågor, och framför allt är konsulten från Inhouse ofärgad av interna faktorer i organisationen. Det blir extra viktigt att ta in externa rådgivare när chefs- och ledarroller ska tillsättas. Ibland vill ni kanske även kvalitetssäkra de egna arbetssätten och urvalsmetoderna? Oavsett varför ni vill få en Second Opinion, kan ni få mycket värdefull information och nya perspektiv, som utvecklar er organisation och som stärker era processer.

Kontakta oss redan idag så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa er med en Second Opinion!

Kontakt

Vad innehåller en Second Opinion?

1. Kravprofilstagning

Inhouse går igenom kravprofilen för den aktuella tjänsten och översätter den till konkreta beteenden som går att matcha kandidaten med. Vi utgår från er specifika organisation, kultur och den aktuella tjänsten. Vad är syftet med tjänsten och vad ska personen uppnå? Vilka egenskaper är viktiga för att personen ska lyckas? Vår uppgift är att komma under ytan och identifiera vilka beteenden som egentligen krävs för att lyckas i den specifika rollen.

2. Testprocess

När det är bestämt vilka beteenden som kandidaterna ska matchas mot byggs en testprocess. Grunden är att utgå från att mäta en kandidats logiska problemlösningsförmåga och grundpersonlighet. Det finns även möjlighet att föra in ytterligare dimensioner i bedömningen, såsom analys av mer extrema beteenden och individens drivkrafter. Kandidaterna genomför testerna digitalt och kan därför välja en tid som passar dem.

3. Kompetensbaserad intervju

Testerna följs upp av en strukturerad och kompetensbaserad intervju som kopplar an till kravprofilen. Fokus ligger på hur kandidaterna har agerat i konkreta arbetssituationer och alla får samma frågor.

4. Återkoppling av testresultat

Kandidaten får återkoppling på sitt testresultat under ett individuellt möte eller genom en skriftlig rapport. Återkopplingen ger kandidaten möjlighet att reflektera kring sitt beteende och få nya insikter om sig själv. Ambitionen är att ge en så positiv kandidatupplevelse som möjligt.

5. Återkoppling till kunden

Inhouse redogör för resultatet, som är en sammanvägd bedömning av testerna och intervjun, och lyfter kandidaternas styrkor och utmaningar. Utifrån vår analys och den data vi presenterar, kan du som kund därefter fatta ett välgrundat rekryteringsbeslut.

 

cropped-inh-png.png

Rekrytering och konsulter

Inhouse hjälper bolag med rekrytering, konsultlösningar och verksamhetsutveckling. Hör av dig till oss om du vill diskutera ett behov i din organisation.

Anlita oss så hjälper vi dig

  • Det här formuläret sparar ditt namn, e-post och meddelande så vi kan kommunicera och förse dig med assistans. Läs vår integritetspolicy.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Aktuellt

arg
2024-01-30

Drunknar du också i ansökningar? – Vi kan hjälpa med första urvalet

Svårt att välja rätt kandidat? Vi hjälper dig att hitta rätt! Just nu finns det många kompetenta talanger som är ute och söker sina nya utmaningar som genererar många ansökningar.  Vi på Inhouse kan hjälpa dig med delar av rekryteringsprocessen, bland annat second opinio...
GFKT0032

Vilka är Inhouse?

Vi är ett konsultföretag inom rekrytering, konsultlösningar och organisationsutveckling. Vi är specialister inom Marknad & Kommunikation, Ekonomi & Finans, Executive Assistants, Inköp & Supply Chain och HR. Alla vi som arbetar på Inhouse har också varit verksamma inom dessa områden och vet vilka utmaningar våra kunder faktiskt har.

Second-Opinion-2000x1111px

Våra erbjudanden

Stol med rosa bakgrund

Hyr en konsult

Rätt kompetens. Snabbt på plats. Problemfri leverans.

Läs mer

Pouf-1110x825px-iStock-1169974807

Organisationsutveckling

Två hjärnor är bättre än en. Sitt inte ensam med dina strategiska affärmål och operativa utmaningar.

Läs mer

Pouf-370x275px-iStock-1159068184-(2)

Nätverk & utbildningar

För dig som vill växa med kunskap.

Läs mer

Våra kontor

Sthlm_puff

Stockholm

Inhouse kontor i Stockholm flyttade sommaren 2020 till nya och fräscha lokaler på Norrmalmstorg i Bibliotekstan.

Kontakta Inhouse Stockholm

GBG_puff

Göteborg

Inhouse Väst är Göteborgsbaserade, främst med inriktning på marknad, kommunikation och försäljning.

Kontakta Inhouse väst

cropped-inh-png.png

Rekrytering och konsulter

Inhouse hjälper bolag med rekrytering, konsultlösningar och verksamhetsutveckling. Hör av dig till oss om du vill diskutera ett behov i din organisation.

Anlita oss så hjälper vi dig

  • Det här formuläret sparar ditt namn, e-post och meddelande så vi kan kommunicera och förse dig med assistans. Läs vår integritetspolicy.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.