EA-bild-2
Inhouse / Executive Assistant

EXECUTIVE ASSISTANT JOBB - LEDIGA TJÄNSTER SOM EXECUTIVE ASSISTANT

På Inhouse kan du söka lediga tjänster som executive assistant i Stockholm. Hos oss kan du även registrera ditt CV för att kunna se framtida jobb, både som executive assistant eller för andra roller. Här hittar du både annonser för att bli en del av oss på Inhouse, eller för våra kunder, oavsett om du söker heltidsjobb, extrajobb eller jobb som student. Hitta ditt nästa drömjobb med Inhouse!

Office Manager sökes till kund i centrala Stockholm

2024-06-28 Övrigt Stockholms län Stockholm

Executive Assistant

Vad är en Executive Assistant?

En Executive Assistant, eller chefsassistent som det också kallas, är kort och gott en person som stöttar VD:n eller andra personer i ledande befattning som en CFO eller CTO. Som Executive Assistant går ditt jobb ut på att avlasta, organisera och förenkla arbetet för den du är assistent till. Du sköter helt enkelt markarbetet så att chefen kan fokusera på det stora frågorna.

Passar du som Executive Assistant?

Snabba puckar, flera bollar i luften, många grytor på spisen. Klyschor? Inte för en Executive Assistant. Att stötta chefer och andra personer i ledande befattning handlar mycket om att prioritera, organisera, strukturera och styra upp och förutsätter en god simultanförmåga. Jobbet innebär nämligen ofta att du behöver sköta flera arbetsuppgifter parallellt. Som Executive Assistant jobbar du med allt från mötesbokning, planering av event och kalenderhantering till dokumentation och löpande administration.

Executive Assistant - vanliga arbetsuppgifter:

  • Administration och stöd till en eller flera chefer
  • Koordinering och planering
  • Planera möten och event
  • Boka resor
  • Samla in och organisera material till rapporter, white papers och liknande
  • Sätta ihop presentationer
  • Utveckla och effektivisera rutiner
  • Hantera dokument

Utbildning och kompetens

Det finns inga generella krav vad gäller utbildning för dig som vill jobba som Executive Assistant utöver att du ska ha gymnasiekompetens. Om du är ny i rollen eller söker ditt första jobb som Executive Assistant så underlättar det om du gått en relevant gymnasieutbildning som Handels- och administrationsprogrammet eller motsvarande utbildning på komvux alternativt yrkeshögskola. Högskoleutbildning med fokus på administration är så gott som alltid meriterande men i regel inget krav.