Inhouse / Vad är Interim Management?

Vad är Interim Management?

Fyra kollegor som sitter i möte, två yngre och två äldre.

Interim Management handlar enkelt beskrivet om att hyra in en chef – ofta med kort varsel, tidsbegränsat eller projektbaserat. Så, när du är i behov av att rekrytera en ledare eller specialist med kort varsel, är Interim Management en bra lösning.

Ibland uppstår oförutsägbara situationer som kan påverka personalstyrkan och gör att du snabbt behöver hitta en erfaren ledare eller specialist på korttidsuppdrag.

Att identifiera och rekrytera en ledare eller specialist för tidsbegränsade uppdrag, som besitter den rätta kompetensen och kan börja med kort varsel, kan vara en svår uppgift. På Inhouse kan vi hjälpa dig inom Interim Management och snabbt tillsätta en interimskonsult med rätt erfarenhet och kompetens efter dina behov. Låt oss berätta mer.

När behövs en interimslösning?

Kort beskrivet handlar Interim Management om att rekrytera en ledare eller specialist på korttidsuppdrag på grund av ett tillfälligt behov – ofta med kort varsel, tidsbegränsat eller projektbaserat. 

En av dina chefer eller annan nyckelperson kanske blir sjuk och behöver vara sjukskriven, eller kanske ska bli förälder och ska gå på föräldraledighet. Det är exempel på gånger du kan behöva en ledare eller specialist på korttidsuppdrag. En interimslösning är också ett alternativ om din verksamhet står inför nya projekt, organisationsutveckling eller någon annan form av affärsutveckling, där spetskompetens under en intensiv period och flexibelt arbete kan behövas.

Läs mer om hur vi arbetar med våra Interimslösningar.

Fördelar med Interim Management:

 • Med Interim Management får du en flexibel lösning helt efter ditt behov.
 • Du får exakt den kompetens du behöver för att täcka upp senior tjänst.
 • Startsträckan är kort, då interimskonsulter är erfarna experter.
 • Interimskonsulter bidrar med spetskompetens och nya perspektiv.

Headhunting och tillsättning av rätt person

Träffsäker interim management handlar om att utveckla och skapa framgång för ett företag eller en organisation utefter de unika behov och utmaningar som finns. Då är det helt avgörande att tillsätta rätt ledare eller specialist – oberoende av om det är för korttidsuppdrag eller en tillsvidareanställning.

Vår målsättning är att du ska ha motiverade medarbetare som matchar både krav och företagskultur samt verkar för tillväxt, lönsamhet och kvalitet. Med hjälp av kompetensbaserad interim management som metod kan vi erbjuda rekrytering med kvalitet i alla led. 

Under många år har vi haft daglig kontakt med chefer och specialister inom våra specialistområden: Marknad & Kommunikation, Ekonomi & Finans, Business Services och HR. Det har gett oss ett omfattande kandidatnätverk, och det i kombination med vår långa erfarenhet, gör att vi kan erbjuda kvalitativa processer där vi står för både headhunting och rekrytering av ledare eller specialister med kort varsel.

Kort om Inhouse:

 • Vi har ett stort och kraftfullt kandidatnätverk.
 • Vi jobbar med kompetensbaserad rekrytering.
 • Vi har gedigna och kvalitativa processer.
 • Vi är certifierade inom personbedömning.
 • Vi är alla specialister med egen erfarenhet inom respektive område.

Vänd dig till specialister inom Interim Management

Behöver du hjälp att rekrytera ledare eller specialist med kort varsel? På Inhouse är vi specialister på Interim Management och kan hjälpa dig genom hela processen – från att söka och kontakta rätt kandidater, till att genomföra intervjuer och snabbt tillsätta rollen. 

Med Inhouse får du en engagerad, kunnig och strategisk partner hela vägen.

Varmt välkommen.

Vi erbjuder

 • Hög kvalitet och kundnöjdhet
 • Stort kandidatnätverk
 • Stor affärsförståelse
Sandra_Kontaktbild_Nybakgrund_2023

Kontakta mig så berättar jag mer

Sandra Pettersson

Affärsområdeschef Marknad & Kommunikation
+46 709 35 35 44
sandra.pettersson@inhouse.se

Jag kontaktar dig!

 • Det här formuläret sparar ditt namn, e-post och meddelande så vi kan kommunicera och förse dig med assistans. Läs vår integritetspolicy.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.