Copywriter
Inhouse / Kommunikation

KOMMUNIKATION JOBB - LEDIGA TJÄNSTER INOM KOMMUNIKATION

På Inhouse kan du söka lediga jobb inom kommunikation i Stockholm. Hos oss kan du även registrera ditt CV för att kunna se framtida jobb inom kommunikation eller inom andra områden. Här hittar du både annonser för att bli en del av oss på Inhouse, eller för våra kunder, oavsett om du söker heltidsjobb, extrajobb eller jobb som student. Hitta ditt nästa drömjobb med Inhouse!

Event- och partnersansvarig till SHL

2024-07-10 Försäljning Stockholms län Stockholm

Content Manager till Atrium Ljungberg

2024-07-04 Marknad & kommunikation Stockholms län Stockholm

Copywriter to marketing department

2024-07-02 Marknad & kommunikation Stockholms län Stockholm

Digital Marketing Specialist till Enjoy Wine & Spirits

2024-06-14 Marknad & kommunikation Stockholms län Stockholm

Kommunikatör

Kommunikatör är ett samlingsnamn för olika typer av yrken inom kommunikation, information och media. Kommunikation kan kort och gott ses som processen att överföra information från en person till en annan person, grupp eller organisation. En god kommunikationsförmåga är A och O och behövs överallt, och som kommunikatör arbetar du både väldigt kreativt och strategiskt.

Vad kan man jobba med inom kommunikation?

Det finns många olika roller och områden inom kommunikation som media, PR, marknadsföring, reklam, sociala medier, event, copywriting och mycket, mycket mer. När man jobbar med kommunikation är det inte ovanligt att man har rollen som kommunikatör. Rollen kommunikatör kan ses som ett paraplybegrepp över flera olika typer av roller inom kommunikation. Gemensamt för de olika rollerna är just kommunikation, att producera och förmedla innehåll i olika format till olika målgrupper. Det som skiljer rollerna åt är i vilka sammanhang det kommuniceras, hur det kommuniceras och vad målet med kommunikationen är. Ska det öka varumärkeskännedomen? Uppmuntra till konvertering? Sprida viktigt information? Beroende på vilken typ av kommunikation man är intresserad av finns det med andra ord mängder av alternativ och roller att jobba som. 

Exempel på roller inom kommunikation:

Hur börjar man jobba som kommunikatör?

Många arbetsgivare har eftergymnasiala studier relaterat till kommunikation som krav, men långt ifrån alla. Vanliga utbildningar för de som jobbar med kommunikation är inom medie- och kommunikationsvetenskap, antingen på högskola eller universitet. Kurser inom projektledning och ledarskap är också bra att ha i bagaget när man ska jobba med kommunikation.