Inhouse / Hur får jag jobb på marknadsavdelning eller reklambyrå?
jobb-marknadsavdelning-reklambyra

Hur får jag jobb på marknadsavdelning eller reklambyrå?

”Var en ja-sägare!” säger vår nya talang Linnea Molin. Nätverket Nya Talangers huvudsyfte är att hitta arbeten åt er och det fungerar! Jag träffade Linnea, som bara några dagar efter hon gått med fick arbete som operativ projektledare på 3. Här kan ni läsa om hennes erfarenheter och tips.

Hur ser din bakgrund ut?

Linnea har en kandidat inom Media- och Kommunikationsvetenskap från Stockholms Universitet. Dessutom läste hon en fristående kurs, Projektledning inom det kulturella fältet, en termin där praktik ingick. Linnea beskriver kursen som väldigt hands-on och rekommenderar den om man inte vill eller kan läsa Projekt- och produktionsledning på Berghs.

Praktiken är 6-8 veckor och Linnea valde att spendera sin tid på Elle. Hon fick bl.a. hjälpa chefredaktören sätta ihop en utställning. Hårt arbete resulterade i en förfrågan om anställning och hon blev då rekommenderad att starta eget. 18 månader senare har hon arbetat på flertalet events och haft roller som produktionsledare och assistent.

Hur hittade du till nätverket för Nya Talanger?

Som frilansare är man ständigt ute efter nya projekt och sätt att hitta dem. Hon visste att Inhouse vänder sig mot kommunikationsbranschen och hittade där nätverket. Efter 3 veckor blev hon kontaktad för ett uppdrag på teleoperatören 3.

Du har nu fått ett arbete via det. Berätta om tjänsten!

Tjänsten börjar i slutet av sommaren och Linnea kommer vara produktionsledare på marknadsavdelning samt kravställare internt och mot externa byråer. Hon kommer arbeta i alla kanaler, d.v.s. TV, utomhus, print och digitalt. Tjänsten är under 13 månader.

3 känns som en spännande arbetsgivare då de är Innovativa och ligger i framkant. Det finns dessutom resurser till att vara kreativ på.

Hur tycker du att klimatet ser ut för arbetssökande inom kommunikation?

Tufft. För att få arbete inom mediabranschen tycker Linnea att praktik är det bästa alternativet.

Rekommendationer till arbetssökande?

  • Tänk inte så mycket utan hoppa på arbeten och praktiker – bli en ja-sägare
  • Be om att få sitta med i olika möten för att höra hur de pratar och vad de pratar om
  • Använd Linkedin för att skapa personliga kontakter