Inhouse / Artiklar / Välkommen Kristofer Palmblad – ny senior HR-konsult!
kristofer_palmblad

Välkommen Kristofer Palmblad – ny senior HR-konsult!

Inhouse har fått en ny expert på HR- och avtalsfrågor - Kristofer Palmblad. Kristofer har mångårig erfarenhet av förhandlingsarbete som förhandlingschef i såväl arbetsrättsliga frågor som vid omorganisationer och uppsägningar.

Kristofer Palmblad är personalvetare med inriktning mot arbetsrätt och förhandlingar med mer än 20 års erfarenhet av HR-arbete från både stora koncerner som Carlsberg, Tele2 och Bonnier till mindre entreprenörsbolag som Interpress och Djurkliniken Roslagstull.

Hur kommer det sig att du hamnade på Inhouse?
Från början var det så att jag kände en person som jobbade här, och han tipsade mig. Jag träffade Inhouse och tycke uppstod, vilket ledde till att jag för ett år sedan fick ett uppdrag via Inhouse som konsult i arbetsrätt på Euromaint. När det uppdraget nu tog slut så fick jag erbjudande om att komma och jobba på Inhouse med att utveckla HR-erbjudandet och vara konsult till Inhouse kunder.

Kristofer har under åren specialiserat sig på förhandlingsarbete vid exempelvis omorganisationer och uppsägningar.

När man behöver minska eller ändra sin organisation är förberedelse a och o, till exempel behöver man göra en konsekvensanalys över hur det kommer att påverka arbetsplatsen. Man måste också förhandla med de fackliga parterna innan man gör en förändring, vilket inte bara är juridiskt riktigt utan klokt för att få bättre trivsel och förankring i frågorna.

Branschmässigt har Kristofer jobbat inom de flesta branscher, från tillverknings- och tjänstesektorn och både nationellt och internationellt. Han har också haft uppdrag som föreläsare på Stockholms universitet, Kompetensmässan, Stockholms Handelskammare samt undervisat i ett flertal ämnen inom HR-området.

Vad ska du göra på Inhouse?
Jag ska jobba med att utveckla våra tjänster och arbeta som konsult vid omorganisationer. Mitt expertområde är arbetsrätt och förhandlingar. Det är ett kul och spännande område där det händer mycket, och jag hoppas kunna bidra med mina kunskaper till Inhouse kunder.

Och vi på Inhouse är mycket glada över att ha fått en förstärkning på HR-sidan
välkommen Kristofer!

Behöver du hjälp med arbetsrättsliga frågor? Kontakta Kristofer Palmblad.