Inhouse / Artiklar / Fem frågor till Anneli Lindström, konsult på Inhouse
anneli_svartvit_final

Fem frågor till Anneli Lindström, konsult på Inhouse

På torsdag morgon bjöd vi in våra konsulter i Stockholm på frukost. Närmare 40 entusiastiska konsulter samlades på Taverna Brillo och vi passade på att ställa några frågor till en av dom; Anneli Lindström, som har en ett-årig inhyrning på Skärgårdsstiftelsen som receptionist. Innan dess har Anneli arbetat i vår jourpool.

– Har du haft en trevlig frukost?

Ja, det har varit jättetrevligt. Jag har både hunnit prata med min konsultchef och en tidigare kollega som jag arbetade med i jourpoolen. Det är andra gången jag har deltagit på konsultfrukostarna med Inhouse och jag uppskattar verkligen att Inhouse tar så väl hand om sina konsulter.

– Du arbetar din andra månad som receptionist på Skärgårdsstiftelsen. Hur kan du sammanfatta dina första intryck?

Jag trivs väldigt bra. Vi är ca 30 stycken här på kansliet och det är ett otroligt trevligt kontor att vara receptionist på. Vi sitter i ett vackert gult 1700-tals hus ute på Skeppsholmen, bara 100 meter från vattnet. Därtill har vi ca 40 medarbetare som arbetar ute på öarna med helt andra arbetsuppgifter än vi har här på kansliet. Jag tycker att det är kul med den kontrasten och jag försöker ge alla den service de behöver. Jag har arbetat med service i hela mitt liv, tidigare som optiker i butik och jag tycker det är oerhört viktigt att ge bra service, både internt och externt.

– Vad är ditt uppdrag som inhyrd receptionist?

Jag fungerar som en stödfunktion för hela företaget och arbetar som en övergripande problemlösare. Jag hanterar exempelvis ingående och utgående post, håller efter konferensrum och besvarar förfrågningar och frågor via mail och telefon. Häromdagen var det till exempel en person som undrade vem som hade ägt en viss ö på 1800-talet men frågorna kan handla om allt från vilka öar man kan basta på till kontaktuppgifter till våra tillsynsmän. Det är även jag som administrerar allt kring när skolor, föreningar och organisationer bokar lägerverksamhet. Skärgårdsstiftelsen har också en hel del turister som kommer förbi kontoret med frågor eller för att hämta broschyrer och tidningar.

Jag har även fått förfrågan från vår kommunikationsavdelning om att vara med i deras marknadsråd och det är ju naturligtvis jättekul.

– Vad är det som är speciellt med att arbeta som konsult?

För mig har det varit perfekt att vara konsult. Jag har lärt mig otroligt mycket av att ha varit på så många olika företag och träffat så många olika människor. Jag har verkligen fått ett stort nätverk.

– Vad har du för tips för att lyckas som konsult?

  • Var tillgänglig och öppen. Det vill säga, du måste vara beredd att jobba med kort varsel när du har sagt att du är tillgänglig samt att vara öppen för nya okända uppdrag.
  • Var lyhörd och anpassningsbar. Som konsult är du ju alltid ”ny på jobbet”.
  • Våga fråga. Det är ingen som förväntar sig att du ska kunna allt när du är på ett nytt uppdrag men det är viktigt att du tar reda på det du måste för att kunna leverera i ditt uppdrag.

 

 Läs fler artiklar här