Inhouse / Artiklar / Jobba inåt med intern förankring om du vill uppåt i din karriär
kronika-jens-april_sv_c

Jobba inåt med intern förankring om du vill uppåt i din karriär

Externt fokus och externa relationer räcker inte alltid för att klättra i karriären. Om du har siktet inställt på en intern karriär bör du också vårda relationen med dina kollegor. Och det ska du göra på alla nivåer i din organisation. Du vet inte vem som kan bli din nästa nya medarbetare eller framtida chef. Här ger vår VD Jens Ölander sina bästa tips om hur du bör agera på hemmaplan.

10 frågor du som arbetsgivare bör ställa under medarbetarsamtalet

1. Sätt av tid. På samma sätt som du schemalägger dina kundbesök i din kalender, bör du planera tiden du bygger och underhåller interna relationer. Det handlar helt enkelt om att betrakta alla i din omgivning som lika viktiga och betydelsefulla som dina kunder.

2. Driv ett projekt. Genom att engagera dig i ett internt projekt kan du hjälpa företaget att utvecklas. Nu under första kvartalet är det många företag som genomför sina medarbetarundersökningar. Utifrån analysen av dessa kommer det ofta fram nya initiativ som du kan involvera dig i.

3. Skapa arbetsglädje. Stärk dina kollegor och få dem att växa. Var generös med beröm och konstruktiv kritik och skapa en gemensam målbild och en teamkänsla. Alla gillar att jobba med inspirerande personer.

Lycka till!