Inhouse / Artiklar / ”Idag behöver alla vara mer flexibla i sina roller än någonsin tidigare”
img_7820-redigera_588x300

”Idag behöver alla vara mer flexibla i sina roller än någonsin tidigare”

Ann-Sofi är vår nya kollega för Business Services och hon har 20 års erfarenhet av service och administration i olika roller och branscher. Redan som 23-åring blev hon hotellchef inom Elite Hotels och därefter har hon arbetat bland annat som VD-assistent, koordinator och projektledare.

Välkommen Ann-Sofi! Nu har du arbetat tre veckor här på Inhouse, vad visste du om oss innan du började?
– Jag har länge tyckt att Inhouse varumärke speglar professionalism och att Inhouse känns ”snabbfotade” på ett modernt vis. Jag hade kontakt med Inhouse för något år sedan för en inhyrning och det jag mötte då var en väldigt professionell, energifulla och idérik organisation. Tycker också Inhouse syns på ett väldigt bra sätt ute på marknaden med sin kommunikation.

Du arbetar din första månad på Business Services. Vad gör ni där?
– Vi på Business Service hjälper våra kunder att hitta rätt i viktiga och centrala roller inom service, administration och support. Inte alltför sällan går vi även in och hjälper våra kunder att se över hur de kan arbeta med sin interna servicefunktion för att utveckla och optimera sin verksamhet.

Vad efterfrågar arbetsgivare för kompetensprofil på personer som arbetar som exempelvis assistenter och receptionister idag?
– Det är en stor skillnad nu mot när jag började min karriär. Förutom att den sociala kompetensen, flexibiliteten och integriteten ska vara hög så krävs ofta utbildning och arbetserfarenhet på ett helt annat sätt. I många fall är receptionisten, och inte minst assistenten, en av dom som har mest koll på vad som händer imorgon, nästa steg för företaget. Intern service idag handlar om alltifrån en reception och Facility Management till projekt som företagsflytt och byte av affärssystem.

Vad har du för tips för att lyckas bygga upp en modern stödfunktion för intern service idag?
– Gör ett rejält förarbete för att gå igenom behovet och skriv tydliga kravprofiler för de olika rollerna. Med det sagt kan inget vara hugget i sten för idag behöver alla vara mer flexibla i sina roller än någonsin tidigare.