Inhouse / Artiklar / Vad bör du tänka på inför semestrarna och sommarbemanningen?
dator-altan_583x300

Vad bör du tänka på inför semestrarna och sommarbemanningen?

Nu är våren på ingång vilket innebär att semestrar börjar närma sig. Sommaren är närmare än vad man tror! Behöver ditt företag hjälp med bemanning eller extra personal av er servicefunktion under sommaren? Nedan följer några tips på vad du bör tänka på.

Börja planera semestern redan nu
Börja redan nu planera in sommarens semesterdagar för att se över ert företags behov av personal. För att du ska känna dig trygg och kunna njuta av semestern gäller det att ligga steget före när det kommer till att boka in vikarie eller extra personal.

Sökandet efter den rätta kandidaten
Ju tidigare du kontaktar ditt bemanningsföretag desto större chans är det att få rätt person på plats som kan fylla det behov ni är ute efter. Konkurrensen är hög och det är många som drar i samma kandidater, därför kan det vara bra att skriva ner några punkter på vad du och företaget kan erbjuda kandidaten. Ett annat bra tips är att agera snabbt, man vill inte förlora en bra kandidat på grund av att processen dragit ut på tiden.

Rätt förutsättningar för din vikarie
När du väl hittat den rätta vikarien är det viktigt att hon eller han känner sig trygg i arbetsuppgifterna och att du har gett vikarien de förutsättningar som krävs för att göra ett bra jobb när du är borta. Se till att ha en uppdaterad manual och gå igenom allting med vikarien under upplärningstillfället. Gör en checklista som ni gemensamt kan kryssa av.

Håll kontakten
När du är tillbaka efter semestern är det ofta full fart på kontoret men kom ihåg att ta tiden att återkoppla till din vikarie. Stäm av hur det gått under veckorna du varit borta, ge feedback och fråga om vikarien skulle ha möjlighet att jobba vid nästa semestertillfälle. Det kan spara tid i framtiden.

Inhouse Jourpool är i full fart året om och erbjuder duktiga och professionella medarbetare som kan rycka in när ordinarie personal är lediga. Vårt team består av duktiga medarbetare som är kvalitetstestade och tidigare har arbetat inom service. För att kunna planera och erbjuda er vassa och väl förberedda konsulter så behöver vi besked gällande vilka veckor ni behöver uppbackning så snart som möjligt. Mer information om vår jourpool finner du här: Inhouse Jourpool