Inhouse / Artiklar / ”Jag tycker att jag har världens roligaste jobb”
ann-sofi-leende_588x300

”Jag tycker att jag har världens roligaste jobb”

Ann-Sofi arbetar som Executive Assistent konsult och har 20 års erfarenhet av service och administration i olika roller och branscher. Redan som 23-åring blev hon hotellchef inom Elite Hotels och därefter har hon arbetat bland annat som VD-assistent, koordinator och projektledare.

Vad är fördelen med att arbeta som konsult enligt dig?
-Att vara konsult via Inhouse känns både tryggt och roligt. Plötsligt känns det som om jag har två arbetsgivare som är måna om mig och jag är väldigt mån om dem. Att vara ute som konsult innebär att man har två hattar på sig, dels kunden och uppdragsgivaren samt konsultföretaget.

Som konsult representerar du inte bara ditt egna personliga varumärke utan även de ”två arbetsgivarna”. Detta är dock inga problem när man får möjlighet att välja två professionella företag med bra grundvärderingar, som är lika måna om sina medarbetare såväl som sina affärsmål.

Berätta om ditt konsultuppdrag, vad gör du?
-Mitt konsultuppdrag via Inhouse är på ett av nordens största tjänsteföretag och min roll som Executive Assistent innebär en koordinerande roll i ett snabbväxande, projektintensivt företag i ständig förändring.

Ledord för mig i den här rollen är flexibilitet, integritet, prestigelöshet och öppenhet för förändring. Konsultrollen blir många gånger vad man gör den till, det gäller att i förhand se vad som ska göras. Att ligga steget före och vara proaktiv, försöka optimera dagarna för den jag assisterar och underlätta livet för denne. Det gäller kort och gott att man har en arbetskemi, lätt för att förstå och kommunicera med varandra. Jag tycker att jag har världens roligaste jobb!