Inhouse / Artiklar / Möt Emelie Moberg – konsult inom HR
Emelie_moberg_2

Möt Emelie Moberg – konsult inom HR

Emelie Moberg är en av våra konsulter som idag är på uppdrag som HR-specialist hos en av våra uppdragsgivare. Vi ställde några frågor till Emelie om konsultrollen – trevlig läsning!

Hur är det att vara konsult hos Inhouse? 

– Det känns väldigt bra! Det är kul när ett företag verkligen värnar om sina konsulter och vad de vill få ut av arbetslivet.

Känner du en trygghet i att vara konsult?

–  Jag känner en stor trygghet att vara konsult hos Inhouse, bl a för att konsultchefen löpande följer upp hur jag trivs och hur uppdraget fungerar, inte bara i början. Eftersom jag vet att jag alltid kan luta mig mot min konsultchef och ventilera tankar och funderingar som kan dyka upp längs vägen under mitt uppdrag, känner jag mig sedd och uppskattad. Att vara konsult ger mig möjligheten att prova på olika typer av uppdrag och arbetsplatser, vilket bidrar till att jag får använda mina kunskaper i olika sammanhang och skapa nya erfarenheter.

Finns det några fördelar med att vara konsult istället för en vanlig anställning?

– Den främsta fördelen med att vara konsult är att uppdragen är tidsbegränsade. Exempelvis, om jag är osäker på vad jag vill arbeta med är det perfekt att kunna ta ett uppdrag för att se om jag trivs i rollen eller på företaget, för att sedan kunna testa på något nytt uppdrag. En annan stor fördel är nätverkandet. När du är på olika uppdrag och företag skapar du dessutom förutsättningar för att knyta kontakter för framtiden.

Hur kom du in på att vara konsult, och hur hittade du till Inhouse? 

– Innan jag börjar att studera arbetade jag som kontorsansvarig på Inhouse och det kändes givet att efter min examen fortsätta arbeta för Inhouse, men istället som konsult. Jag vet hur väl Inhouse tar hand om sina konsulter samt att de har en stark kontaktyta gentemot företag. Jag ville få in en fot inom affärsområdet HR och då är det perfekt att börja som konsult för att arbeta upp min erfarenhet.

Hur länge har du varit konsult? 

– Jag har varit konsult i 5 månader och trivs väldigt bra!

Hur hjälper Inhouse dig i ditt arbete? 

– Inhouse hjälper mig på så sätt att jag känner mig trygg i att jag kan bolla mina funderingar och tankar med min konsultchef, det vill säga jag känner inte en oro av att prata fritt om min vilja och ambition inom arbetslivet. Det finns en stark tillit och värme, just för att Inhouse är måna om att sina konsulter skall ha det bra.

Jobba som konsult hos Inhouse

Vi ser våra konsulter som våra kollegor

För oss på Inhouse är våra konsulter otroligt betydelsefulla, därför är det viktigt att du som kund och uppdragsgivare har en tydlig uppdragsbeskrivning med vilka kompetenser och erfarenheter du söker så att vi kan hitta rätt konsult. Vi tar ett helhetsansvar så att konsulten har rätt förutsättningar för att genomföra uppdraget och följer upp under hela uppdragsperioden.

– Vi ser våra konsulter som våra kollegor, där vi som konsultchefer ska bidra till en god arbetsmiljö, rätt förutsättningar för uppdraget både för våra kollegor och uppdragsgivare, säger Sandra Pettersson, affärsområdeschef för Marknad och kommunikation samt ansvarig för konsultaffären hos Inhouse.

Våra konsultchefer ska ligga nära våra konsulter, vilket betyder att vi ska skapa rätt förutsättningar på uppdraget, se till att arbetsmiljön är bra och att uppdragsbeskrivningen stämmer, vi ansvarar för våra kollegor där ute helt enkelt. Det här säkerställd genom avstämningar med konsulten och uppdragsgivaren under hela processen.

– När uppdraget börjar gå mot sitt slut börjar vi se över möjligheter för kommande uppdrag och/eller anställning, vi lyssnar alltid till konsulten och vad kollegan vill göra härnäst, säger Sandra.

Vill du veta mer om hur det är att vara konsult på Inhouse? Kontakta några av våra konsultchefer inom de affärsområde som passar dig bäst så berättar vi mer.

Arbetar du som konsult idag och vill registrera ditt CV?