Inhouse / Artiklar / Nominera till Executive Assistant Awards 2023
VV_2020

Nominera till Executive Assistant Awards 2023

Nu är det dags att börja nominera personer till Executive Assistant Awards 2023 – där Sveriges bästa assistenter på ledningsnivå lyfts fram. Syftet med tävlingen är att sprida budskapet om värdet av rollen, vad den tillför dagens företag och uppmärksamma goda exempel bland ledningsassistenter.  

Här kan du nominera en medarbetare till Executive Assistant Awards 2023

Vinnarna utses i samband med konferensen Vidgade Vyer under våren. Inhouse är samarbetspartner och vår kollega Kajsa Tamsen sitter även med i juryn till Executive Assistant Awards.

– Se till att nominera en kollega som gör något extra för dig eller ditt företag. Som assistent på ledningsnivå är man ofta en del av affären och arbetar för att underlätta och effektivisera för en eller flera ledare på företaget. Se till att er stjärna får skina lite extra under ett år och uppmärksammas för allt viktigt som personen skapar för företaget. Executive Assistant rollen har återigen blivit viktigare. Alla ledare har mycket på sitt bord och behöver få hjälp i att prioritera och effektivisera men även ha ett bollplank. Idag jobbar man ofta tillsammans som ett team och för bolagets bästa, säger Kajsa. 

Vår kollega Marie Åkesson, som driver två nätverk för assistentroller på Inhouse, vann själv priset år 2020. Priset var en viktig startpunkt för henne.

– Att vinna Executive Assistant Awards har gett mig så mycket. Jag har startat eget, driver nätverk och på så vis ger jag tillbaka till andra. Det är, för min del, oerhört tillfredsställande. Jag får tillfälle att bidra till att driva rollen framåt och också göra framförallt chefer medvetna om vilken tyngd rollen kan ha på just deras arbetsplats, säger Marie.

Nominera

För att bli nominerad till Executive Assistant of the Year ska assistenten vara yrkesverksam som assistent på ledningsnivå och kunna visa att hon/han uppfyller följande kriterier; är kreativ, en skicklig problemlösare, en god kommunikatör, har insikt och förståelse för att främja företagets affär, har mod, integritet och hög lojalitet. Samt är en god ambassadör för sin yrkesroll. Sista dagen för nominering är 15 februari 2023.

Här hittar du formuläret för nomineringen