Inhouse / Inhouse Väst AB firar 10 år!
Vast-gruppbild_3

Inhouse Väst AB firar 10 år!

Vi är jätteglada att få fira Inhouse Väst AB som fyller 10 år. Vi ställde några frågor till Erik Andersch, vd för Inhouse Väst AB, om hur det känts de senaste tio åren samt hur han ser på framtiden.

Vad har varit bäst de senaste 10 åren?

– Att våga starta eget från absolut noll, och lyckas. Känslan av att äga sin egen agenda. ”Det är bara upp till oss”. Naturligtvis för det med sig ångest, men det är alltid lite ångest i alla jobb. I det här fallet handlade det om vårt egna bolag. Det är en hissnande, skrämmande och inspirerande känsla.

Det handlar också om att vara i en miljö med människor. Både jag och Karin har i hela våra liv arbetat i en kreativ miljö som bygger på att hitta rätt kombination och dynamiska team för att skapa kampanjer eller koncept för de företag vi arbetat för. Namnet på dörren spelar ingen roll om inte teamet eller människorna innanför dörren är rätt.

Ett minne från åren?

– Det finns många men måste jag välja så säger jag ”vår första kund”. När vi 2013 satt i bilen på väg hem från Stockholm, efter att vi precis hade startat Inhouse Väst AB, så ringer en gammal kollega mig och undrar om vi kan hjälpa honom med en inhyrning av en grafisk formgivare.

På vägen hem i bilen så löste Karin uppdraget. Det var så allt startade. Efter det har vi arbetat med kunden i alla dessa år. Det har också präglat vårt synsätt: pragmatiska och lösningsorienterade.

Hur kändes det när ni drog i gång för 10 år sen?

– Oj, det var ett stort steg för både mig och Karin. Kanske mest för Karin, men utan henne hade jag aldrig gjort det! Vi hade båda arbetat som tjänstemän i ca 20 till 25 år men jag hade tänkt tanken flera gånger att jag skulle vilja starta eget. När hon väl vågade och ville hoppa på det här med mig så blev det en succé. På alla sätt och vis.

Det är ju självklart en skräckblandad förtjusning att kasta sig ut. Däremot kände vi att vår tidigare erfarenhet från olika marknadsavdelningar skulle vara en bra förutsättning för att bygga något riktigt bra.

Hur ser framtiden ut, var ser ni er om 5 år?

– Idag består Inhouse Väst AB inte bara av mig och Karin, vi är ett superteam tillsammans med Nadja och Sofia.

Vi ser oss idag och om 5 år som ”hubben” för alla som arbetar med marknadsföring. Mötesplatsen. Känslan av att kunna prata med någon oavsett ämne. Fortsätta vara den bästa inom kompetensförsörjning. Glädjespridare, både vad gäller att skapa dynamiska team till att få kandidater att känna sig välkomna till oss och till sin framtida arbetsplats.

Läs mer om Inhouse Väst AB:s födelsedag här