Inhouse / Artiklar / ”Jouren ledde mig dit jag är idag”
rosanna

”Jouren ledde mig dit jag är idag”

Rosanna Bhanji, som bestämde sig för att följa sin dröm att arbeta med TV, berättar om hur ett arbete i Inhouse receptionist-jourpool blev öppningen.

Hur började du din karriär genom Inhouse?

– Efter att ha strö-jobbat sedan studenten, både utomlands och i Sverige, flyttade jag upp till Stockholm och började arbeta i Inhouse receptionist-jourpool. Jag hade ingen erfarenhet av receptionistyrket men lärde mig snabbt och tyckte att det var ett roligt komplement till mina studier inom marknadsföring på Affärshögskolan.

Efter att ha läst marknadsföring i 2 år valde jag att stanna kvar på Inhouse och hoppa in jouren då och då. Jouren ledde mig dit jag är idag.

Vad gör du idag?

– Jag har idag, via Inhouse, fått en roll som receptionist på Zodiak Media. I och med att jag började här på Zodiak och visade framfötterna öppnades flera dörrar och jag blev även assisterande medieredaktör för Mastiff, Jarowskij och Yellowbird.

Missa inte våra tips när du ska bygga och utveckla ett professionellt nätverk

Vad har jouren betytt för dig?

– Jouren har gjort att jag alltid har känt en jobbmässig trygghet under de perioder som jag har bott i Stockholm och jag har alltid haft en väldigt fin relation med de jouransvariga på Inhouse. Att alltid ha någon som peppar och stöttar är ovärderligt. De olika uppdragen genom jouren har lärt mig extremt mycket gällande att anpassa sig till olika arbetsplatser och kollegor, något som även har ”boostat” mitt självförtroende. Tack vare det vågar jag ta för mig mycket mer än tidigare.

Varför skulle du rekommendera andra arbetssökande kandidater att söka sig till jouren?

– Om du söker erfarenhet och utveckling är jouren en perfekt plats för dig. Du knyter kontakter, lär dig nya saker varje dag och får så enormt många möjligheter genom att ha en öppen och ärlig dialog med jouransvariga. Visar du vem du är kan detta vara en inkörsport till precis vad du vill, möjligheterna är oändliga! I dagsläget jobbar jag på en arbetsplats som gör precis det jag själv vill göra. Hade inte Inhouse ringt mig och berättat att de funnit mitt drömjobb så hade jag aldrig varit här. Så bättre förutsättningar kunde jag aldrig fått!

Om Inhouse jourpool: Receptionist-jourpoolen består idag av ca 20 konsulter som varje dag hjälper våra kunder att sköta deras reception när befintlig receptionist inte är på plats eller genom en entreprenadslösning där Inhouse sköter hela receptionistverksamheten. Ett arbete i jouren ger dig arbetslivserfarenhet och ett nätverk för en fortsatt karriär inom service eller, som Rosanna, inom ditt drömyrke!