Inhouse / Artiklar / Nytt avsnitt av Inhouse Talks på Resume.se
videoblogg

Nytt avsnitt av Inhouse Talks på Resume.se

I andra avsnittet av webb-tv-serien ”Inhouse Talks” intervjuar vår kollega Emily de Piro H&M:s globala inhousebyråchef Cecilia Steenberg Forsberg och Linda Stenström - Head of inhouse concept & design på Dustin. Serien produceras i samarbete av Inhouse, Bsmart och Resumé.

Med inhousetrenden de senaste åren har inte bara fler och fler annonsörer bygga upp sina egna inhouseavdelningar, flera varumärken har även valt utveckla inhousebyrån från en produktionsenhet till att jobba mer kreativt. Linda Stenström berättar i avsnittet hur hon har genomfört just denna resa med Dustin. Hon lyfter sociala medier och demokratiseringen av de digitala kanalerna som en nyckelfaktor bakom att fler och fler varumärken känner än ett behov av att etablera en inhouseavdelning. 

– Med sociala medier kan extremt små företag eller individer skapa kommunikation och nå ut en i en demokratisk åtkomlig kanal, det förändrar allt. Vi vill inte bara skicka ut ett budskap utan vill få något tillbaka, då behövs någonting genuint.

Cecilia Steenberg Forsberg har jobbat som inhousechef (global head of agency) på H&M:s globala marknadsavdelning med ansvar för 250 medarbetare i ett halvår och har tidigare varit med att bygga upp Tele2:s inhousesbyrå. Inhousebyrån tar fram till 70 marknader, men samarbetar också i allra högsta grad med externa byråer.

– Inhouse för några år sedan fick dras med att vara förknippat med just produktion och snabbhet, därför trodde jag initialt att inhouse inte var någonting för mig, tills Tele2 berättade att de ville flytta kreativiteten närmare. För mig som kommer från byråsidan var det lockande. Just att få komma närmare och utmana.

Se avsnittet på Resume.se

Första avsnittet
Först avsnittet släpptes i början av mars, och första gäster i ”Inhouse Talks” var Robert Nygren – head of creative agency på försäkringsbolaget if, (tidigare kundansvarig på byråer som Honesty, McCann, M&C Saatchi) och Monica Holmvik Persdotter – chef för Arlas inhousebyrå The Barn (som under många år jobbade på Ikea i flera processledande befattningar).

inhouse-talks

Här kan du läsa mer om det första avsnittet