Inhouse / Vilka blir nominerade till Inhouse och John Mellkvist stipendium?
Tre kollegor på kontoret, två yngre och en äldre.

Vilka blir nominerade till Inhouse och John Mellkvist stipendium?

Nu är det äntligen dags att hitta de första nominerade för Inhouse och John Mellkvist stipendium i samarbete med Erfarenhetsstiftelsen. 

I höstas startade vi tillsammans med John Mellkvist upp Erfarenhetsstiftelsen med syftet att stimulera ett längre, rörligare och mer åldersoberoende arbetsliv, samt att bekämpa de fördomar, diskrimineringar och den trångsynthet som omgärdar ålderism. Varje år kommer även Inhouse och John Mellkvist stipendium att delas ut och nu är det äntligen dags att hitta de första nominerade.

Stipendiet kommer att tilldelas en organisation eller person som på ett tydligt sätt gjort insatser mot, eller på annat sätt uppmärksammat, ålderism eller åldersdiskriminering på arbetsmarknaden eller i samhällslivet. 

– Att riva de murar som har byggts upp mellan olika generationer och istället ersätta dem med broar. Det är vad Erfarenhetsstiftelsen vill belöna. De nominerade kandidaterna till stipendiet har alla bidragit på sitt sätt till dialog, förståelse, support och kunskapsutbyte mellan generationsgränserna, säger Jens Ölander, Inhouse VD.

Vinnaren kommer att presenteras på Erfarenhetsstiftelsens gala i juni.

Läs mer om Erfarenhetsstiftelsen här