Inhouse / Inhouse initiativ mot åldersdiskriminering

Inhouse initiativ mot åldersdiskriminering

Erfarenhetsstiftelsen

Åldersdiskriminering kan ha många olika ansikten och uttryck

Vi tycker att det är ett stort problem att ålder är en så pass stor faktor på arbetsmarknaden. Att så är fallet kan vi på Inhouse tyvärr konstatera efter våra dryga 25 år i branschen. Vi menar att åldersdiskriminering hämmar utveckling av såväl företag och organisationer som av individer.

Den vanligaste åldersdiskrimineringen sker när äldre kandidater blir bortvalda i jobbprocesser om nya jobb. Men det kan också ske när unga kandidater har svårt att ta sig in på arbetsmarknaden eller blir hänvisade till att göra mindre kvalificerade arbetsuppgifter på en arbetsplats. Vi har därför bestämt oss för att arbeta aktivt för att minska ålderism och åldersdiskriminering i samhället, i synnerhet på arbetsplatser.

Erfarenhetsstiftelsen
Hösten 2021 startade därför Inhouse AB och John Mellkvist upp Erfarenhetsstiftelsen. Stiftelsens syfte är att stimulera ett längre, rörligare och mer åldersoberoende arbetsliv, samt att bekämpa de fördomar, diskrimineringar och den trångsynthet som omgärdar ålderism. Erfarenhetsstiftelsen ska på olika sätt driva opinion och förändring genom lobbying, debattartiklar, seminarier och utbildningar. Med det vill vi sätta ljus på åldersfrågan och påverka individer, organisationer och samhället i stort.

Erfarenhetsstiftelsens stipendium
Erfarenhetsstiftelsen har även tidigare instiftat ”Inhouse och John Mellkvist stipendium för insatser mot åldersdiskriminering”. Stipendiet är tänkt att årligen delas ut till en organisation eller person som på ett tydligt sätt gjort insatser mot, eller på annat sätt uppmärksammat, ålderism eller åldersdiskriminering på arbetsmarknaden eller i samhällslivet.

Vill du vara med och bidra eller engagera dig i frågan? Då vill vi gärna att du hör av dig till oss!

Fler artiklar om Erfarenhetsstiftelsen

2022-12-05

Inhouse Talks 5: Generationspanelen – Ett webbinarium om ålder och arbetsliv

Nu är det dags för nästa Inhouse Talks! Välkommen att lyssna till vår paneldiskussion i samarbete med Erfarenhetsstiftelsen.
klassmormor-artikelbild
2022-11-08

Gunilla Köhler, klassmormor: ”Man känner sig uppskattad och behövd”

Andra nomineringen till vår Wall of Inspiration blev klassmormor Gunilla Köhler. Hon gick i pension 2019 men kände sig inte redo att lämna arbetslivet och hade mycket energi kvar att ge.
IMG_6462 (1)-1
2022-11-08

Antidiskrimineringsbyrån Fyrbodal: ”Vi hjälper enskilda personer”

Vi är glada att presentera den första nomineringen till Inhouse Wall of Inspiration, en satsning av Erfarenhetsstiftelsen.
Barbro_event_2
2022-07-04

Barbro Westerholm: ”Vi ska vinna kampen mot åldersdiskrimineringen.”

Barbro har under hela sitt arbetsliv kämpat mot åldersdiskriminering och än är hon inte redo att gå i pension. Läs mer om hennes erfarenheter och framtidsplaner.
ES_toppbild
iStock-1334261768
2022-05-24

Erfarenhetsstiftelsen är igång – vilka blir årets stipendiater?

Under hela våren har Inhouse tillsammans med John Mellkvist arbetat aktivt med att få Erfarenhetsstiftelsen på plats. Nu har det blivit dags för utdelning av de första stipendierna.
Tre kollegor på kontoret, två yngre och en äldre.
2022-03-23

Vilka blir nominerade till Inhouse och John Mellkvist stipendium?

"Att riva de murar som har byggts upp mellan olika generationer och istället ersätta dem med broar. Det är vad Erfarenhetsstiftelsen vill belöna."
Erfarenhetsstiftelsen
2021-12-14

Erfarenhetsstiftelsen ska minska den svensk ålderismen

Ålderismen har snabbt vuxit till en av vår tids viktigaste samhällsfrågor. Därför startar vi nu Erfarenhetsstiftelsen, med syftet att genom kunskapsspridning och opinionsbildning belysa erfarenhetens roll i samhälle och arbetsliv, samt minska ålderismens utbredning.
sergey-zolkin-_UeY8aTI6d0-unsplash-min-350×350

Kontakta gärna oss!

Har du frågor eller vill veta med om Erfarenhetsstiftelsen? Kontakta oss så berättar vi mer!

info@inhouse.se

 

Vi kontaktar dig!

  • Det här formuläret sparar ditt namn, e-post och meddelande så vi kan kommunicera och förse dig med assistans. Läs vår integritetspolicy.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.