Erfarenhetsstiftelsen

Seniorer möte

Åldersdiskriminering kan ha många olika ansikten och uttryck

Vi tycker att det är ett stort problem att ålder är en så pass stor faktor på arbetsmarknaden. Att så är fallet kan vi på Inhouse tyvärr konstatera efter våra dryga 25 år i branschen. Vi menar att åldersdiskriminering hämmar utveckling av såväl företag och organisationer som av individer.

Den vanligaste åldersdiskrimineringen sker när äldre kandidater blir bortvalda i jobbprocesser om nya jobb. Men det kan också ske när unga kandidater har svårt att ta sig in på arbetsmarknaden eller blir hänvisade till att göra mindre kvalificerade arbetsuppgifter på en arbetsplats. Vi har därför bestämt oss för att arbeta aktivt för att minska ålderism och åldersdiskriminering i samhället, i synnerhet på arbetsplatser.

JOHMMRErfarenhetsstiftelsens syfte
Hösten 2021 startade därför Inhouse AB och John Mellkvist upp Erfarenhetsstiftelsen. Stiftelsens syfte är att stimulera ett längre, rörligare och mer åldersoberoende arbetsliv, samt att bekämpa de fördomar, diskrimineringar och den trångsynthet som omgärdar ålderism. Erfarenhetsstiftelsen ska på olika sätt driva opinion och förändring genom lobbying, debattartiklar, seminarier och utbildningar. Med det vill vi sätta ljus på åldersfrågan och påverka individer, organisationer och samhället i stort.

Erfarenhetsstiftelsens stipendium
Erfarenhetsstiftelsen har även instiftat ”Inhouse och John Mellkvist stipendium för insatser mot åldersdiskriminering”. Stipendiet är tänkt att årligen delas ut till en organisation eller person som på ett tydligt sätt gjort insatser mot, eller på annat sätt uppmärksammat, ålderism eller åldersdiskriminering på arbetsmarknaden eller i samhällslivet.

Vill du vara med och bidra eller engagera dig i frågan? Då vill vi gärna att du hör av dig till oss!

sergey-zolkin-_UeY8aTI6d0-unsplash-min-350×350

Kontakta gärna oss!

Har du frågor eller vill veta med om erfarenhetsstiftelsen? Kontakta oss så berättar vi mer!

info@inhouse.se

 

Vi kontaktar dig!

  • Det här formuläret sparar ditt namn, e-post och meddelande så vi kan kommunicera och förse dig med assistans. Läs vår integritetspolicy.